NHD Krantenartikel 18 maart 2021

Spaans leisteen op kerkdag in Wervershoof

Even (gezekerd) balanceren op pakweg 30 meter hoogte, met een riant uitzicht over een deel van Wervershoof als extraatje. Leidekker Rody tikt met z’n hamer secuur de nieuwe dakbedekking op de Werenfriduskerk. Er gaan in totaal 18.000 leien het kerdak op.

“ Op ambachtelijke wijze 18.000 leien op het dak van de H. Werenfridus aanbrengen is vakwerk ”

Wervershoof – Rody en z’n collega Martijn bivakkeren op de daksteiger die klem tegen het kerkdak zit. Want leidekken, dat is en blijft een ambacht dat zich geen tempo laat opdringen. 
De vaklieden van Pronk Restauratie BV uit Warmenhuizen zijn door het parochiebestuur van de H. Werenfridus gevraagd om het kerkgebouw weer solide te restaurere. “We zijn al vijf jaar bezig met dit project”, verteld Theo Hauwert, een van de technische mannen in het parochiebestuur.
Er is al meer dan 360.000 euro subsidie van het Rijk en de provincie binnen gekrgen voor het restauratiewerk. “En we krijgen een commissie die gaat proberen de rest van het geld op te halen”

Stapeltje
Hauwert geniet ook zichtbaar van het vakwerk boven de steiger aan de achterzijde van de kerk. “Het zijn wel sterke jongens”, klinkt het waarderend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *