Start actie: “Wees een kei! Koop een lei” (12 en 13 juni 2021)

Start sponsoractie: “Wees een kei! Koop een lei.

De reeds verwijderde leien van het dak van de Werenfriduskerk kunnen worden gekocht tijdens de leien actie van de restauratiecommissie, onder het motto: “Wees een kei! Koop een lei!”

De restaurateurs hebben tijdens hun werk op het dak op hemelse hoogte, leien uitgeselecteerd die nog in goede staat zijn gebleven en die leien zijn schoongemaakt. Deze leien zijn bedrukt met een afbeelding van onze Werenfriduskerk. Een echte stukje Wervershoofse 150-jarige geschiedenis is nu te koop voor een bedrag van 25 euro per stuk.

De verkoop is in de Werenfriduskerk te Wervershoof. Op zaterdag 12 juni 2021 en zondag 13 juni 2021 tussen 14.00 uur en 17.00 uur. U kunt contant betalen en “Op-is-Op!”

Onze Werenfriduskerk moet in de komende jaren aan de gehele buitenkant inclusief de toren worden gerestaureerd. Vooral de leien op het dak zijn aan vervanging toe. Om dit te begeleiden is er vanuit het parochiebestuur een onafhankelijke restauratiecommissie opgericht. De totale kosten van de restauratie zijn begroot op zo’n 460.000 euro. Omdat de kerk een rijksmonument is bestond de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij het Rijk en de Provincie. Dat was een langdurig proces van ongeveer 2 jaar. Echter deze subsidie dekt niet het hele bedrag voor de restauratie. Gelukkig hebben met het subsidiegeld kunnen starten met de restauratiewerkzaamheden aan het dat. Maar voor de volledige restuaratie komen we nog ongeveer 100.000 euro te kort. De restauratiecommissie wil dit geld ophalen door sponsoracties, sponsor concerten etc. Door de versoepelingen op de corona maatregelen van de overheid kan de restauratiecommissie nu beginnen de sponsoracties te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *