Wees een kei! Koop een Lei!

Home    |    Sponsoractie: “Wees een kei! Koop een lei!”

Eerste sponsoractie!

SPONSORACTIE WERENFRIDUSKERK

Wat veel keien in Wervershoof! De actie is een heel groot succes! Net weer een gezin blij gemaakt
Opzetten van de entree voor de leienactie
Op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021 ging de  verkoop van de originele leien met afbeelding van start!
 
⁉️ Wat een lei is? Dit is een originele dakpan van het dak van de Werenfriduskerk in Wervershoof!
 
Iedere lei is uniek qua vorm en bedrukt met een tekening van de Werenfriduskerk. Een prachtig aandenken aan Wervershoof. Je kunt deze ook gebruiken als kaasplankje of neerzetten op een mooie plaats.
 
In eerste instantie zijn bijna 500 leien in redelijke staat van het dak af gekomen, 197 leien zijn schoongemaakt en bedrukt met een getekende afbeelding van de kerk. Deze eerste 197 leien waren binnen 2 uur uitverkocht! Gelukkig hebben we nog een paar extra leien kunnen redden van het dak. Daarom hebben we zaterdag en zondag de namen opgeschreven van andere geinteresseerden. 
 
Dit kan hier ook online. De extra bedrukte leien zijn hier te reserveren:
 
De prijs is minimaal € 25,00 maar wellicht heeft u meer over voor dit unieke product en voor het behoud van onze Skyline! Want dat is het doel van de acties die de sponsorcommissie gaan organiseren. Jij wilt toch ook dat het gebouw blijft bestaan?
 
Wees er snel bij want nu is het “op = helaas echt op”…. Er zijn er 197 beschikbaar ✅.

Onze Werenfriduskerk moet in de komende jaren aan de gehele buitenkant inclusief de toren worden gerestaureerd. Vooral de leien op het dak zijn aan vervanging toe. Om dit te begeleiden is er vanuit het parochiebestuur een onafhankelijke restauratiecommissie opgericht.

De totale kosten van de restauratie zijn begroot op zo’n 460.000 euro.

Omdat de kerk een rijksmonument is bestond de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij het Rijk en de Provincie. Dat was een langdurig proces van ongeveer 2 jaar. Echter deze subsidie dekt niet het hele bedrag voor de restauratie.

Gelukkig hebben met het subsidiegeld kunnen starten met de restauratiewerkzaamheden aan het dat. Maar voor de volledige restauratie komen we nog ongeveer 100.000 euro te kort. De restauratiecommissie wil dit geld ophalen door sponsoracties, sponsor concerten etc. Door de versoepelingen op de corona maatregelen van de overheid kan de restauratiecommissie nu beginnen de sponsoracties te organiseren.

De eerste lei werd gekocht door Het Cafe van Wervershoof!
Maar ook bij Gerard Bot heeft de lei een mooi plekje gekregen!

Andere sponsor activiteiten

Bedrijven in actie

SPONSORACTIE BEDRIJVEN

Online COncert

EVENEMENTEN

HELP ONS DE WERENFRIDUSKERK TE ONDERHOUDEN

Ambassadeur worden?

‘Onze’ St. Werenfriduskerk is gebouwd in 1875. 

In het voorjaar van 2021 is gestart met het vervangen van de leien van het dak. Deze leien hebben dus bijna 150 jaar de kerk beschermd, maar nu zijn ze echt aan vervanging toe. In 2021 wordt het achterschip van de kerk gedaan. De toren zal later moeten worden aangepakt.

 

Je kunt ook mailen   | info@werenfriduskerk.nl